Hem ajudat a formar els referents d’RSC de la Diputació de Barcelona

2016-09-26-taller_rsc_vector5_diba28-copiaAhir va tenir lloc un taller d’actualització per a referents corporatius en Responsabilitat Social Corporativa, adreçat a les 27 persones que, ubicades en diferents àrees de la Diputació, constitueixen l’enllaç entre l’òrgan gestor de l’RSC i el conjunt de l’estructura organitzativa i els equips de treballadors.

La sessió, de 5 hores, va ser impartida per Josep Maria Canyelles, soci-consultor de Vector 5 · Excel·lència i sostenibilitat, i va consistir en una dinàmica pràctica sobre com aplicar l’RSC en la programació de diversos esdeveniments de la Diputació de Barcelona. Prèviament a la dinàmica, es va fer una reflexió i debat sobre el sentit de l’RSC, on Canyelles va posar exemples tant d’administracions públiques, com de organitzacions no lucratives i d’empreses. El conjunt de la formació tindrà continuïtat la setmana que ve amb un taller, a càrrec d’Enric Madrigal, sobre les normes de gestió de l’RSC i, en concret, com s’apliquen a la Diputació de Barcelona.

Fa dos anys ja va tenir lloc la primera experiència de sensibilització i formació amb el conjunt dels referents d’RSC de la Diputació de Barcelona, que també va ser impartida per Josep Maria Canyelles. Aquella sessió va coincidir amb l’elaboració del Pla director d’RSC de què es va dotar la institució, una planificació que la posiciona en els llocs avantatjats en administracions públiques catalanes compromeses en l’RSC.

Vector 5 també ha col·laborat amb la Diputació de Barcelona en l’estructuració del relat corporatiu en matèria de Responsabilitat Social, a partir de l’aprovació del Pla director, i com aquest enfocament de gestió forma part de l’estratègia de la corporació i del municipalisme.

La corporació ha apostat per integrar la responsabilitat social a l’estratègia organitzativa i enfortir la prestació de serveis al territori d’acord amb els valors de proximitat, transversalitat, transparència, sostenibilitat, eficàcia i eficiència, amb la voluntat d’esdevenir un referent en la prestació de serveis al món local contribuint al desenvolupament sostenible.

El Pla director de responsabilitat social de la Diputació de Barcelona defineix les línies estratègiques i constitueix el principal instrument de planificació i avaluació de les actuacions impulsades des dels diferents àmbits funcionals, que ha de permetre consolidar la responsabilitat social en la pròpia organització i en el món local.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *