Horta-Guinardó, pioner de l’economia del bé comú

El Districte de Barcelona ha analitzat la seva gestió a partir dels principis de l’Economia del Bé Comú, identificant més de 130 accions de millora.

Vector5 ha assessorat i acompanyat al Districte en aquest procés participatiu pioner en el sector públic.

Durant aquest any 2016, el districte d’Horta-Guinardó ha impulsat una anàlisi de tota la seva activitat sota els paràmetres del balanç del bé comú, que mesura les activitats de les organitzacions creuant valors com la solidaritat, la participació o la sostenibilitat ecològica, amb agents vinculats a una activitat com els proveïdors, els treballadors, la ciutadania o els finançadors. Moltes empreses arreu d’Europa ja ho estan posant en pràctica i la administració pública, amb la seva essència de servei públic i atenció ciutadana, convergeix en aquesta pauta de mesura per trobar línies de millora en el sistema de gestió i desenvolupaments dels seus projectes i serveis.

Horta-Guinardó ha estat el primer districte de Barcelona en dur-lo a terme. S’ha fet de manera participada amb una equip de 20/25 treballadors, pràcticament un 30% de la nostra plantilla, i d’aquesta feina s’han aprovat 130 accions de millora. Pel 2017,  s’ha programat iniciar 19 projectes de millora.

Balanç del Bé Comú del Districte d’Horta Guinardó