Més de 100 professionals de l’àmbit sanitari i social a la Jornada d’RSC com a eina estratègica de millora

IMG 2032

La Unió va celebrar el passat dijous 19 de gener una jornada sobre la Responsabilitat Social Corportiva centrada en ser una eina estratègica de millora al servei dels objectius estratègics i reputacionals. La jornada es va fer a la nostra seu amb més d’un centenar de professionals. L’objectiu va ser mostrar el treball que durant el 2016 s’ha fet en aquest àmbit, tant a nivell corporatiu com a nivell associatiu en tres eixos: codificació ètica, implicació dels professionals i transparència. A nivell intern, s’ha elaborat una Fitxa de Bones Pràctiques i s’ha començat a treballar amb el mapa de stakeholders de l’entitat.A la presentació de la sessió, Helena Ris, directora general de La Unió, va fer referència al Pla Estratègic 2016-2020, en el qual s’hi estableix un compromís per establir una estratègia de potenciació de la reputació tant a nivell corporatiu com per difondre-la i afavorir la seva implantació entre els associats.

IMG 2072

Helena Ris també va ressaltar que les polítiques en RSC han de ser útils en especial “per a la societat, i així poder donar un millor servei als ciutadans”.Durant la sessió, Josep Maria Lloreda president de KH Lloreda va fer una atractiva conferència sobre RSC i innovació tot destacant que la motivació dels treballadors de l’entitat és clau per consolidar un projecte empresarial. Tot seguit, Manel Giraldo, director de desenvolupament sostenible va fer la presentació del cas d’Aigües de Barcelona i va destacar el compromís de l’entitat en aplicar una estratègia d’economia circular per oferir un servei més sostenible.

Posteriorment, Josep Maria Canyelles, soci de vector 5 va fer la presentació de tot el treball fet per la Unió en matèria d’RSC ja que ens ha ajudat en aquest camí com a expert. Josep Maria Bosch, assessor jurídic de La Unió va fer la presentació de casos pràctics d’entitats associades que han treballat en diverses línies sobre les quals hem treballat a nivell corporatiu però també amb les entitats associades. D’aquesta manera, es van exposar les estratègies sobre codificació ètica, a càrrec de Roser Fernández, gerent de la Fundació Institut Guttmann, d’Implicació dels professionals, a càrrec de Jordi Pujol, gerent de l’Hospital Plató, de transparència, a càrrec de Manel Jovells, director general d’Althaia, Xarxa Assistencial Universitària de Manresa i de responsabilitat sostenible, a càrrec de Jaume Duran, director general de la Fundació Sanitària de Mollet

En aquesta presentació podeu accedir als vídeos i presentacion de Josep M. Lloreda i de Manel Giraldo així com a la resta de presentacions i materials presentats.

 

Una eina estratègica de millora al servei dels objectius estratègics i reputacionals

 

RSC i innovació, les claus en el model d\'èxit de KH7 Lloreda
El cas d\'Aigües de Barcelona i l\'economia circular
Fitxa de Bones Pràctiques i el Model de Progrés de La Unió
Experiències reals de La Unió

 

La Codificació Ètica a la Fundació Institut Guttmann

La Codificació Ètica a la Fundació Institut Guttmann

La implicació dels professionals a Hospital Plató

La implicació dels professionals a Hospital Plató

L\'aposta d\'Althaia per la Transparència

L’aposta d’Althaia per la Transparència

La Fundació Sanitària Mollet i la Responsabilitat sostenible

La Fundació Sanitària Mollet i la Responsabilitat sostenible

IMG 2040