Us volem ajudar a ser una empresa excel·lent en l’#ODS18

 Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides marquen tot allò que la Humanitat ha de fer possible d’aquí al 2030 per tal que el Planeta pugui ser sostenible.

Són objectius que afecten els governs, les organitzacions socials, les empreses, els particulars… Posen el focus en els resultats que cal aconseguir, perquè d’això ens parla la sostenibilitat sobretot.

Les empreses poden aspirar a fer una contribució als ODS però aquesta serà testimonial si no està correctament inserida al model d’empresa, als valors, a l’estratègia corporativa…

La manera de connectar els ODS a la gestió empresarial és la responsabilitat social, en tant que metodologia que permet formular una nova manera de fer negocis, a partir d’un compromís ètic i orientada a uns resultats de sostenibilitat i una metodologia basada en el diàleg amb els grups d’interès.

L’ODS 18 no existeix però és fonamental: és l’inductor empresarial dels ODS. No hi és perquè no és el lloc. Però parlar d’ODS 18 llança un missatge: les empreses han de saber que no podran reeixir plenament sense un objectiu que focalitzi la seva gestió socialment responsable. L’RSE és el rerefons necessari per a les empreses i les organitzacions. És la rerebotiga, el backoffice, per poder abordar els ODS des de les empreses.

Però atenció! Si parlem d’RSE i no integrem el bon govern estarem al mateix lloc! La sostenibilitat del món es pot explicar amb les 3P de People, Planet, Profit. Però ara parlem d’empreses. No ens podem limitar a una suma de bones pràctiques econòmiques, socials i ambientals si hem de repensar el model d’empresa. Ens cal un bon govern socialment responsable dins els 5 vectors d’impacte de la responsabilitat social de les empreses.

Ara comprendreu perquè diem que Vector5 té com a propòsit els 17 ODS i com a missió l’ODS 18. Una cosa és el món que somiem i l’altre el camí com les organitzacions poden contribuir-hi de manera integrada en el model d’empresa.