[ARTICLE] Monogràfic RSE a la Vanguardia amb article de Josep Maria Canyelles sobre Territoris Responsables

La Vanguardia publica avui un monogràfic sobre Responsabilitat Social Empresarial (RSE) amb el títol “Les empreses s’impliquen en el territori“, que inclou col·laboracions de diferents experts.

El primer article planteja el repte dels “Territoris responsables“, signat per Josep Maria Canyelles, soci de Vector5 | excel·lència i sostenibilitat i promotor de Responsabilitat Global. Canyelles va conceptualitzar fa més de deu anys els territoris socialment responsables i ha contribuït a fomentar el desenvolupament de models d’intervenció.

Josep Santacreu, president de Respon.cat i conseller delegat de DKV Seguros, ocupa l’espai de l’entrevista, que porta per títol “l’empresa ha de tenir en compte el seu entorn social i territorial“.

El monogràfic aporta informacions diverses sobre bones pràctiques empresarials, com un projecte educatiu sobre energia de la Fundació Repsol, de voluntariat de CaixaBank, d’educació al llarg de la vida de la Fundació Endesa, o d’esdeveniments, com la Setmana de la RSC. També s’informa de la memòria integrada de Telefónica.

Les últimes pàgines es dediquen a l’Economia Circular. Es fa referència al sector tèxtil i la moda, que inclou l’opinió de Josep Maria Canyelles, es presenta el programa Mars Circulars de Coca-Cola, un reportatge sobre “una altra forma de consumir és possible”, i un altre reportatge sobre els compromisos ambientals de l’escola de negocis OBS.

El tancament del monogràfic inclou una entrevista a l’experta Montserrat Llobet, impulsora de la iniciativa Organitzacions i Qualitat de Vida, amb el títol “la responsabilitat social és contribuir a la qualitat de vida de la ciutadania“, i finalment un article d’Ignasi Carreras, d’ESADE, titulat “com la RSC pot ajudar les pimes a créixer“.