Cal apoderar els treballadors públics per donar centralitat a una gestió plenament responsable

Vector5 | excel·lència i sostenibilitat imparteix una formació en Responsabilitat Social, impulsada per la Diputació de Barcelona, als ens locals d’aquesta demarcació.
La implementació de l’RSE en el sector públic és un element fonamental que ha d’estar integrat amb un sentit estratègic en el model de gestió del sistema.

En el marc formatiu de la Diputació de Barcelona sobre la importància de la implementació de la Responsabilitat Social en els ens públics, Vector5 | excel·lència i sostenibilitat, ha portat a terme una formació sobre el sentit estratègic de la gestió de l’RS en el sector públic.

Josep Maria Canyelles, expert en RSE i soci consultor de Vector5, ha insistit en què cal apoderar els treballadors i les treballadores públiques per donar centralitat a una gestió plenament responsable” com un element fonamental per transmetre de manera adequada que l´RSE ha de formar part de la manera catalana de fer empresa, i que això comença per les administracions públiques.

Una de les dificultats del sector públic per gestionar la responsabilitat social ve donada pels canvis polítics i la poca gerencialització dels departaments. Per això, una gestió intensa i continuada de la responsabilitat social no pot dependre dels canvis en el nivell polític sinó que l’estructura tècnica ha de reforçar un model integral que incorpori l’RSC sistemàticament i integradament dins la gestió com a part de la identitat corporativa d’un ens públic i del sector públic en general.

El curs integrat per diferents ajuntaments i altres organitzacions públiques de la Diputació de Barcelona, han pogut formar-se en diferents conceptes com ara, el sentit estratègic del sistema de gestió de la Responsabilitat Social, el procés de detecció de la materialitat i rendició de comptes amb els grups d’interès, l’alineació estratègica de les activitats de l’ens públic amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, etc.

Mònica Pagès, tècnica de l’RSC de la Diputació de Barcelona, ha presentat el compromís de la Diputació en Responsabilitat Social i la línia d’ajuts que promou en els ens municipals de la demarcació, destacant que la Diputació va ser un dels organismes pioners a Catalunya en el foment de l’RSE.  

Marc Brugueras, col·laborador de Vector5, ha destacat la importància de les administracions públiques d’explorar noves vies i canals per tal de millorar en eficiència comunicativa.

La cooperativa Vector5 | excel·lència i sostenibilitat treballa per fomentar el creixement del nombre d’organitzacions més compromeses i més responsables socialment a través de projectes formatius, consultoria i altres formats innovadors. La nostra missió es basa en avançar amb les organitzacions cap a l’excel·lència social.