FORMACIÓ EN HABILITATS DE TREBALL EN EQUIP

En un entorn laboral canviant, la capacitat de treballar en equip esdevé una competència essencial per al bon funcionament de qualsevol organització. Els equips no són simplement grups de persones que comparteixen una tasca, sinó sistemes dinàmics on les relacions, les emocions i els processos de comunicació influeixen directament en la seva eficàcia i benestar.

Més enllà del treball en equip: avançar cap a organitzacions més saludables i eficaces

Treballar en equip no significa simplement col·laborar, sinó fer-ho de manera efectiva, aprofitant les competències de cada membre i gestionant de forma intel·ligent la diversitat i les tensions que inevitablement apareixen. La nostra formació sobre habilitats de treball en equip està dissenyada per dotar els equips de les eines i metodologies necessàries per aconseguir un equilibri entre la productivitat, el disseny de bons processos i la cura de les persones de l’organització.

Facilitació equips

Què oferim?

Oferim càpsules formatives de 4h, independents, adaptables a les necessitats dels equips i combinables entre elles. Algunes de les càpsules que oferim són:

  • Nous models organitzacionalsFacilitació equips

En els darrers anys algunes organitzacions estan revolucionant els paradigmes organitzacionals posant les persones en el centre. Aquest nou paradigma, anomenat TEAL iportat a la pràctica amb metodologies com Agile, Holocràcia, Sociocràcia,… promou l’autogestió i la cerca del bé comú. La confiança és l’eix d’aquesta nova cultura organitzacional. Explorarem diferents models organitzacionals i com començar a evolucionar cap al model que més s’adapti i motivi al vostre equip.

  • Lideratge facilitador i gestió d’equips

Els equips, cada cop més, necessiten de lideratges conscients i facilitadors que estiguin al servei del propi equip i que fomentin la col·laboració i la confiança. En aquesta sessió abordarem els processos que influeixen en la dinàmica dels equips, la relació entre el poder formal i informal dins l’organització i estratègies per fomentar equips saludables i eficients.

  • Comunicació eficaç i cultura del feedback

La comunicació és la columna vertebral de qualsevol equip. Per la qual cosa es fa fonamental poder prendre consciència de com ens comuniquem i com ens podem comunicar millor. En aquesta càpsula treballarem sobre desenvolupar una escolta activa i empàtica i com poder implementar una cultura de feedback constructiu. Per a fer-ho ens basare en els principis de la Comunicació No Violenta proposada per en Marshall Rosenberg.

  • Espais de treball efectius, inclusius i motivadors

Les reunions i els espais de trobada són moments clau per al bon funcionament de qualsevol equip. També tenen una gran influència en la cohesió dels seus membres. Explorarem les diferents tipologies de reunions existents i abordarem com crear reunions efectives, participatives i de les que finalitzin amb l’equip satisfet!

  • Gestió de la diversitat i del conflicte

La diversitat en els equips és un element enriquidor i a l’hora necessari per a poder innovar, per altra banda la gestió d’aquesta diversitat és una font de tensió i possibles conflictes. Aprendre a reconèixer que el conflicte és inherent als grups i a les persones, i poder canviar la mirada per a veure’l com una oportunitat de créixer com a equip, es torna essencial per al bon funcionament. Explorarem estratègies per gestionar les tensions dins els equips.

Metodologia: aprenentatge vivencial i pràctic

La nostra formació es basa en un aprenentatge completament vivencial, dinàmic i participatiu, que combina:

– Exercicis pràctics a partir de situacions reals de l’equip.

– Dinàmiques grupals que fomenten la reflexió i l’aprenentatge col·laboratiu.

– Eines metodològiques aplicables al dia a dia.