FACILITACIÓ D’EQUIPS

Creem i sostenim espais de treball en equip per a generar idees (indagar), planificar, prendre decisions, gestionar conflictes, fomentar la cohesió i/o celebrar. I ho fem utilitzant eines i tècniques de facilitació.

L’objectiu principal de la facilitació d’equips és crear un ambient segur per a que les persones de l’equip se sentin còmodes i segures per a expressar les seves idees, discutir sobre els reptes i trobar solucions conjuntes. En aquest sentit posem cura en assegurar-nos que totes les persones de l’equip participin activament, que s’escoltin mútuament i que es mantingui el focus en els objectius de l’equip i de la sessió.

Durant el procés d’acompanyament posem especial atenció a mirar d’aconseguir un equilibri entre els resultats, els processos i les persones per assolir un millor funcionament dels equips de treball. Concretament posem el focus en mirar de:

  • Obtenir bons resultats per assolir els objectius i propòsit de l’equip.
  • Definir bons processos grupals (com ens comuniquem, ens organitzem, prenem decisions, compartim la informació,…) que afecten la integritat de l’equip.
  • Satisfer les necessitats i interessos de les persones de l’equip.

 

A part dels acompanyament també impartim sessions formatives, molt experiencials, sobre eines i tècniques de facilitació, per a transferir coneixement i aportar consciència sobre l’ús del poder, els privilegis, la comunicació, la gestió de les emocions,… Aquestes formacions les realitzem conjuntament amb El Camino del Élder.

Coop57 - Jornada estatal de Reflexió Estratègica (novembre 2022)