The Green Deal: com fem d’Europa el primer continent climàticament neure

Hem assitit a l’acte The Green Deal organitzat per la Comissió Europea on s’ha constatat que els impactes ambientals són un dels reptes que hem d’abordar des de tots els àmbis: governs, institucions, món empresarial i ciutadania.

Des de Vector5 ens sentim interpel·lats per l’emergència climàtica i volem ser agents tractors en posar-hi fre recolzant les iniciatives que apunten en aquest sentit.

En l’acte The Green Deal hem estat testimonis dels compromisos que des de l’administració s’estan prenent. Marta Subirats, consellera del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, reconeix les obligacions de les institucions governamentals alhora que fa evident el paper clau que juguen les empreses en frenar aquesta tendència.

Beatriz Yordi, directora de Mercats de Carboni Europeus i Internacionals de la Comissió Europea, ha afirmat que el canvi climàtic és un dels punts crítics dels debats a nivell europeu, i s’anticipa una proposta de legislació que provocarà canvis inportants a la ciutadania.

Durant l’acte s’ha fet una crida a les pimes catalanes a donar la seva opinió en el procés participatiu que es llançarà des de la Comissió Europea per sentir la veu de les empreses sobre com abordar aquesta situació d’emergència climàtica.

L’acte també ha comptat amb la presència de Ferran Tarradellas, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Javi López i Dolors Monserrat, eurodiputats de la Comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu, Alícia Cantero, responsable d’Incidència Política de Greenpeace Espanya i Josep Maria Ribas, director de Canvi Climàtic de Família Torres (Bodegues Torres).